No wolałbym zebyscie sie za bardzo nie wczuwali w role osob dotrzymyjacych towarzystwa :P Zreszta i tak ona jeszcze nie wie czy pojedzie oraz czy moj furak bedzie gotowy, bo narazie stoi na warsztacie Jak tylko ja dostane to zaraz pedze na spota :tunning
Jak odtluscic przednią szybe?
Zwiń
X
-
Jak odtluscic przednią szybe?
Witam !!! Mam problem a mianowiecie, zmienilem wczoraj wyciewraczki na nowe i wciaz maza, nie zbieraja jak nalezy(sa takie mazy jak by szyba byla tlusta) . Czy macie jakis dobry sposub aby odluscic przednia szybe w skuteczny sposob!!!! Pozdrawiam :roll:Skoda Octavia 19-TDI Elegance 136/304NM
-
-
Mi kiedys ktos powiedział zeby wysmarowac umytą szybe jabłkiem,poczekac az wyschnie i znowu ja umuc,zrobiłem tak ale jak było ciepło i wiesz ze nawet pomogło,ale powoli juz spowrotem wraca problem :diabelski_usmiech Jak facet mi to mówil to normalnie go wysmiałem :diabelski_usmiech ale mówie co mi szkodzi,jabłka sa niedrogie :diabelski_usmiech-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Jesli chodzi o odtluszczanie samo - to mozna uzych ludwika (innego plynu do zmywania), octem tez niby mozna poprobowac ale to smierdzi
Ja kiedys zmylem benzyna ekstrakcyjna - trudno powiedziec czy dalo to jakis super efekt...
Jak myje auto na bezdotykowej to tam do wody jest dodawany jakis szuwaks (nie mowie o nablyszczani czy czyms takim bo tego nie zapodaje) i pozniej przez jakis czas woda nie "klei sie" do szyby, nie zwilza jej tylko pozostaje w kroplach, wycieraczki tez lepiej zbieraja wtedy.
Komentarz
-
-
Re: Jak odtluscic przednią szybe?
Zamieszczone przez Jacek NowakWitam !!! Mam problem a mianowiecie, zmienilem wczoraj wyciewraczki na nowe i wciaz maza, nie zbieraja jak nalezy(sa takie mazy jak by szyba byla tlusta) . Czy macie jakis dobry sposub aby odluscic przednia szybe w skuteczny sposob!!!! Pozdrawiam :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Ja również jak xekon i MisiekWAW szyby odtłuszczam płynem do mycia naczyń. Właśnie tak zrobiłem jakieś 3 tygodnie temu - Ludwik + gorąca woda i wszystko zeszło jak ta lala. Na koniec spryskałem szybę "Magiczną Wycieraczką". Woda teraz barzdzo słabo sie trzymie szyby i pod wpływem pędu spływa z szyby. Zreszta temat preparatów do zabezpieczania/czyszczenia szyb był juz omawiany.
Komentarz
-
Komentarz